Orthomoleculaire
therapie

Wat is Orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is een vorm van alternatieve geneeskunde die zich richt op het herstellen van de balans in je lichaam door middel van de juiste voedingsstoffen. 

De basisgedachte is dat veel ziektes en gezondheidsklachten ontstaan door tekorten aan essentiële stoffen, zoals vitamines, mineralen, en aminozuren. Door het lichaam te voorzien van deze voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden, kan het zelfhelende vermogen van het lichaam worden ondersteund en verbeterd. 

Deze therapie wordt vaak op maat gemaakt en afgestemd op jouw persoonlijke gezondheidssituatie. Het doel is om zowel preventief als behandelend te werken aan een optimale gezondheid.

Kernprincipes

De drie kernprincipes van orthomoleculaire therapie vormen de basis van deze natuurlijke behandelwijze en zijn gericht op het herstel en behoud van optimale gezondheid.

Voeding als Geneesmiddel

Deze therapie voorkomt en behandelt ziektes door de balans van voedingsstoffen in het lichaam te herstellen. Soms zijn hogere doses vitamines, mineralen, of andere essentiële stoffen nodig om tekorten aan te vullen en het lichaam optimaal te ondersteunen, vooral bij bepaalde ziektes die een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen veroorzaken.

Gepersonaliseerde Aanpak

Orthomoleculaire therapeuten geloven dat elk persoon unieke voedingsbehoeften heeft. Deze behoeften kunnen variëren op basis van factoren zoals genetica, levensstijl, en de aanwezigheid van gezondheidsklachten. De therapie wordt daarom op maat gemaakt en afgestemd op jouw unieke situatie.

Preventie en Ondersteuning: 

Naast het behandelen van bestaande aandoeningen, richt orthomoleculaire therapie zich sterk op preventie door het lichaam te voorzien van de optimale hoeveelheden voedingsstoffen om het lichaam optimaal te laten functioneren en het risico op ziektes te verminderen.

Toepassing

Orthomoleculaire therapie wordt toegepast bij een breed scala aan aandoeningen, waaronder:

    • Gebrek aan energie en vitaliteit
    • Overgewicht
    • Hormonale klachten
    • Spijsverteringsproblemen
    • Allergieën en intoleranties
    • Huidklachten
    • Hart- en vaatziekten
    • Schildklierklachten
    • Auto-immuunziekten

Hoe werkt orthomoleculaire therapie?

Misschien heb je het gevoel dat je al heel gezond eet en leeft en goede voedingssupplementen neemt. Of heb je al best veel geprobeerd om van je gezondheidsklachten af te komen, maar weinig helpt je echt. Orthomoleculaire therapie kan dan een geschikte optie voor je zijn. 

Als gekwalificeerde therapeut help ik je de juiste voedingsstoffen en supplementen te kiezen, volledig afgestemd op jouw behoeften. Samen ontdekken we welke factoren jouw gezondheid beïnvloeden, maar jij hebt de regie in handen. De weg naar een gezonde leefstijl begint bij jou!

Alternatieve therapeuten, waaronder, orthomoleculair therapeuten, mogen geen diagnoses stellen. Aanvullende zorg vervangt de reguliere zorg niet. Orthomoleculaire therapie kan worden toegepast als aanvulling op reguliere medische zorg. Als je al medicijnen gebruikt of onder medische behandeling staat, is het ook belangrijk om eventuele interacties met voedingssupplementen te bespreken met je huisarts of specialist.

Feed Your Core - Werkwijze

De drie kernprincipes van orthomoleculaire therapie vormen de basis van deze natuurlijke behandelwijze en zijn gericht op het herstel en behoud van optimale gezondheid.

1.

Gratis kennismaking
We starten altijd met een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten (telefoon, online of in persoon). Dit is bedoeld om te kijken of er een goede klik is en hoe ik je het beste kan begeleiden. Vervolgens plannen we een intake.

2.

Gezondheid & Leefstijl in kaart 
Een klacht ontstaat op een zeker moment en het is dan interessant om te kijken wat er in de periode, voorafgaande aan die klacht, is gebeurd of veranderd. Daarom vindt eerst een inventarisatie van jouw gezondheidstoestand en leefstijl plaats door middel van vragenlijsten. Deze stuur je vóór het intakegesprek aan mij terug.

3.

Uitgebreid intakegesprek
Tijdens een intake van 90 minuten bespreken we de vragenlijst en zoek ik naar de oorzaken van je klachten. Op basis hiervan stel ik een behandelplan voor, zoals een voedingsplan. Ook kan aanvullend laboratoriumonderzoek worden geadviseerd (zoals bloed-, ontlasting- of speekselonderzoek). Je ontvangt meestal direct een eerste advies waarmee je aan de slag kunt.

4.

Persoonlijk adviesplan
Aan de hand van de intake en eventuele testresultaten stel ik een persoonlijk plan voor je op. Dit kan aanpassingen in voeding, suppletie en leefstijl omvatten. Dit bespreken we tijdens een tweede consult, waarna je meteen kunt starten.

5.

Vervolgafspraken
Na 2-4 weken bespreken we je voortgang tijdens een vervolgafspraak. Naast voeding en supplementen, krijg je ook advies over leefstijlkeuzes zoals beweging, slaap, stressmanagement en emotionele gezondheid, zodat je een compleet evenwicht bereikt.

Is dit wat jij zoekt?

Ben je op zoek naar een natuurlijke en gepersonaliseerde aanpak om je gezondheid te verbeteren?

Met de juiste voeding, suppletie en leefstijladvies help ik je om preventief aan je welzijn te werken en je algehele gezondheid te optimaliseren. Samen zorgen we ervoor dat je je weer vitaal en in balans voelt.

Ik kan je helpen als je:

  • De regie wilt nemen over je eigen gezondheid
  • Openstaat voor nieuwe inzichten en ideeën
  • Bereid bent kritisch naar jezelf te kijken
  • Hulp en advies wilt om een sterke start te maken
  • Begrijpt dat een gezonde leefstijl begint bij jezelf

Wil jij ook aan de slag met jouw gezondheid? Maak dan een gratis kennismakingsafspraak.

Informatie en registratie gegevens

“Ik val als Kwaliteitstherapeut en CAT-vergoedbaar onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie www.gatgeschillen.nl.”
Scroll naar boven