Metabolic Balance

Metabolic Balance Persoonlijk Voedingsprogramma

Ben jij klaar voor nieuwe voedingsgewoontes en gezonde voeding om meer vitaliteit en een betere gezondheid te ervaren? Lukt het je niet om op een gezonde manier blijvend overgewicht te verminderen? Kies dan voor het Metabolic Balance Persoonlijk Voedingsprogramma

Wat is het Metabolic Balance Persoonlijk Voedingsprogramma?

Metabolic Balance is een voedingsprogramma dat is ontworpen om je stofwisseling te optimaliseren en je lichaam weer in balans te brengen. Het programma is ontwikkeld door een Duitse arts, genaamd Dr. Wolf Funfack en voedingswetenschapper Silvia Bürkle. Het is gebaseerd op medisch-wetenschappelijke inzichten, voor het veranderen van voedingsgewoontes en het optimaliseren van de leefstijl.

Het Metabolic Balance-voedingsprogramma is een gepersonaliseerd voedingsplan, dat ik voor elke persoon op maat maak, op basis van individuele bloedwaarden en specifieke gezondheidsgegevens.

Door je stofwisseling in balans te brengen kunnen alle voedingsstoffen die je dagelijks binnenkrijgt worden omgezet in bruikbare energie in plaats van in vetreserves.

Logo Metabolic Balance
Feed Your Core Metabolic Balance

Basisprincipes

De vier basisprincipes van Metabolic Balance vormen de basis van deze natuurlijke behandelwijze en zijn gericht op optimale stofwisseling, duurzame gewichtsbeheersing en het optimaliseren van je gezondheid.

Bloedsuikerregulatie

Het programma streeft ernaar de bloedsuikerspiegel in balans te brengen door het eten van voedingsmiddelen die de insulinegevoeligheid verbeteren.

Hormonale Balans

Metabolic Balance richt zich ook op het optimaliseren van hormonale niveaus, wat van invloed kan zijn op gewichtsbeheersing en algehele gezondheid.

Individueel afgestemde voeding

Het programma identificeert specifieke voedingsmiddelen die gunstig zijn voor elk individu op basis van hun bloedwaarden. Deze voedingsmiddelen worden opgenomen in het persoonlijke voedingsplan.

Natuurlijke voedingsmiddelen

Het persoonlijk voedingsplan benadrukt het eten van onbewerkte, natuurlijke voedingsmiddelen en vermijdt sterk bewerkte voedingsmiddelen, kunstmatige toevoegingen en geraffineerde suikers.

Voor wie is het?

Het Metabolic Balance voedingsplan is geschikt voor iedereen die vermoeidheid ervaart, met overgewicht kampt, last heeft van hoge bloeddruk of verhoogd bloedsuikergehalte, gezond oud wil worden, hormonale verstoringen ervaart, last heeft van gewrichtsklachten, maag- en darmklachten, huidproblemen, gevoeligheid voor infecties of voedselintoleranties.

Metabolic Balance - Werkwijze

In 4 stappen naar een betere gezondheid

1.

Uitgebreide intake
Het programma begint met een uitgebreide intake. Deze intake bestaat uit een uitgebreide analyse van jouw persoonlijke levensstijl, medische geschiedenis en een globale uitleg van het programma.

2.

35 specifieke bloedwaarden
Vervolgens nemen we bloed af door middel van een vingerprik. De bloedtest omvat 35 specifieke bloedwaarden zoals rode- en witte bloedcellen, nier- en leverwaarden, bloedsuiker, cholesterol en schildklierfunctie. Jouw bloed wordt door een lab onderzocht en ik analyseer de uitkomsten.

3.

Persoonlijke voedingsplan
Deze grondige bloedanalyse en jouw persoonlijke gezondheidsgegevens vormen het uitgangspunt voor jouw Metabolic Balance voedingsplan. Bij het opstellen van jouw persoonlijke voedingsplan, houd ik ook rekening met jouw eventuele afkeur van voedingsmiddelen. Tijdens het eerste consult, ca. 1,5 week na de bloedafname, leg ik je de details van je voedingsplan uit. Je krijgt een zorgvuldig geselecteerde lijst met verse voedingsmiddelen die specifiek zijn afgestemd op de biochemische behoeften van jouw lichaam. Ook krijg je drie dag voorstellen met voedingscombinaties én een indicatie van de hoeveelheden die je mag eten.

4.

Zelf aan de slag
Nu ga je zelf aan de slag. Of jij eenvoudige, snelle gerechten maakt, of uitgebreider kookt, dat is aan jou. Een uitgebalanceerd voedingsplan met essentiële en vitale voedingsstoffen, kan jou ondersteunen om je
gewicht blijvend te verlagen en je hormonen in balans te brengen. De 4 fases en de makkelijk te volgen regels helpen je om het plan met succes uit te voeren en jouw doel te realiseren.

Metabolic Balance – Hoe het werkt

Moet ik het alleen doen?

Een verandering in voeding en leefstijl is een proces dat talrijke uitdagingen kent en niet van de ene op de andere dag gebeurt. Ik laat je deze weg dan ook niet alleen bewandelen, maar begeleid je persoonlijk tijdens in totaal 10 sessies. De invulling van deze consulten, wordt op jouw behoeften afgestemd. Ook deel ik veel kennis, waardoor je veel bewuster keuzes kunt maken op het gebied van voeding. Als je een drukke agenda hebt of een gezin hebt, help ik je met praktische tips. En als het even niet meezit, onderzoeken we samen wat de aanleiding is en hoe je je (voortaan) weer kunt herpakken. Het voedingsplan en mijn begeleiding geven de grootst mogelijke kans op succes.

De sessies kunnen face-to-face plaatsvinden in mijn praktijk, of online. En wens je begeleiding in het Engels, Frans, Duits of Italiaans? Dat doe ik dat ook. In een aantal gevallen kan ik zelfs het voedingsplan in jouw moedertaal aan te leveren.

Wil je het plan samen met je partner, vriend of vriendin starten? Dan kan ik voor jullie beiden een persoonlijk voedingsplan maken en kunnen jullie tegelijkertijd een traject starten.

Naast mijn persoonlijke begeleiding heb je ook toegang tot de besloten Metabolic Balance Deelnemers Facebook groep. Hierin kun je jouw ervaringen en recepten delen met andere deelnemers en ook die van hen bekijken.

Metabolic Balance kent 4 verschillende fasen, waaronder een korte detoxfase, een strikte startfase waarin bepaalde voedingsmiddelen worden vermeden om de stofwisseling te resetten en desgewenst af te vallen, gevolgd door een stabilisatiefase en ten slotte een onderhoudsfase.

Fase 1: Reiniging

De voorbereidingsfase heeft als doel je lichaam te resetten. Deze fase duurt slechts twee dagen. Je eet dan licht verteerbaar voedsel zoals groenten, fruit, rijst of aardappelen. Op deze manier geef je jouw spijsvertering rust. Je krijgt een ondersteunend middel om je darmen te reinigen. In slechts 2 dagen ben je fysiek en mentaal klaargestoomd voor de volgende fase.

Fase 2: Resetten

Met jouw persoonlijke voedingsmiddelenlijst, jouw portiegrootte en je 3 dag voorstellen heb jij de handvatten om jouw stofwisseling te resetten. Deze lijst zit bomvol natuurlijke voedingsmiddelen en zorgt ervoor dat je jouw lichaam gaat resetten, je stofwisseling weer in balans krijgt en succesvol afvalt. De 8 Metabolic Balance regels zijn de basis om bewust te leren eten en je stofwisseling voor de lange termijn in balans te houden. Ondertussen help ik je bij het aanleren van je nieuwe levensstijl. Deze fase duurt minimaal 14 dagen of net zolang tot je het door jou gewenste gewicht hebt bereikt.

Fase 3: Bewust voelen

Je hebt je doel bereikt. Deze fase staat in het teken van uitproberen. Nu de stofwisseling weer in balans is, ben je weer in staat om echt te voelen wat er met je lichaam gebeurt als je iets eet. Je gaat voelen welke voeding wel en niet bij je past. 

Je krijgt nu een uitgebreidere voedingsmiddelenlijst en ik leer je in deze fase te voelen en te onthouden hoe je lichaam reageert op deze nieuwe voedingsmiddelen en hoeveelheden. Krijg je een opgeblazen gevoel, voel je je enorm moe of hyper na het eten, of komt brandend maagzuur, jeuk of hoofdpijn weer terug? Nu je zelf goed de reacties voelt, kun je kiezen wat je juist wel of niet wilt eten. Ondanks dat je meer verschillende voedingsmiddelen zult eten en niet langer vast zit aan strakke hoeveelheden blijft je stofwisseling in balans.

Fase 4: Een nieuwe levensstijl

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe levensstijl nu helemaal eigen gemaakt Dit betekent ook dat je afscheid neemt van mij als jouw begeleider. Je stofwisseling is nu volledig gestabiliseerd, je voelt wat voeding met je doet, proeft beter hoe iets smaakt en kunt bewust kiezen voor hoeveel en wat je wilt eten, of juist die ene sjoemel die (meer dan) een 10 waard is. Blijf ook zeker genieten! Het mooie is dat je helemaal zelf bepaalt welke hoeveelheid je eet en je zal meer bewust keuzes maken om je stofwisseling in balans te houden.

Het traject omvat 10 afspraken. Tussen de eerste afspraken zit 1-2 weken, daarna plannen we 3-6 weken tussen de afspraken.  Al met al duurt het traject 5-9 maanden.

Een Metabolic Balance Persoonlijk voedingsprogramma kost €1049,00. Hiervoor krijg je:

  • 10 persoonlijke consulten (intake 1,5 uur, uitleg 1,5 uur, 8x 45-60 minuten)
  • Bloedanalyse van 35 Bloedwaarden
  • Persoonlijk voedingplan
  • Toegang tot de besloten Faceboek groep

In een aantal gevallen zal ik je adviseren een paar extra bloedwaarden mee te laten meten, zoals bijv. Vitamine D, HbA1C, homocysteine en ferritine. Dit bespreek ik met je tijdens het intakegesprek.

Sta je open voor het gebruik van supplementen om je lichaam te ondersteunen, dan kan ik je adviseren welke supplementen voor jou het meest relevant zijn. Afhankelijk van wat je maandelijks hieraan wilt besteden, stel ik een persoonlijk advies op.

Je kunt je gezondheid niet uitstellen tot later. Het juiste moment om te starten is niet morgen, maar gewoon nu. Ik help je graag om een gezonder leven te beginnen. Neem daarom vandaag contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (online/telefonisch) om elkaar beter te leren kennen. In dit gesprek beantwoord ik ook graag al je vragen. 

Metabolic Balance – Hoe het werkt

Ik kan je helpen als je:

  • De regie wilt nemen over je eigen gezondheid
  • Openstaat voor nieuwe inzichten en ideeën
  • Bereid bent kritisch naar jezelf te kijken
  • Hulp en advies wilt om een sterke start te maken
  • Begrijpt dat een gezonde leefstijl begint bij jezelf

Wil jij ook aan de slag met jouw gezondheid? Maak dan een gratis kennismakingsafspraak.

Wil je méér weten over Metabolic Balance? Neem contact met mij op voor meer informatie.

Bekijk het YouTube Filmpje “Metabolic Balance – Hoe het werkt” en overtuig jezelf.

In het Duits, maar ondertiteld. 

Informatie en registratie gegevens

“Ik val als Kwaliteitstherapeut en CAT-vergoedbaar onder Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie www.gatgeschillen.nl.”
Scroll naar boven